miercuri, 26 octombrie 2011

Biografia Regelui Mihai


-Majestatea Sa Regele Mihai I al României s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia.
-Este fiul legitim al Regelui Carol al II-lea si al Reginei-mama Elena.
-Pe data de 30 decembrie 1947 a fost obligat să abdice. Iar la 3 ianuarie 1948, Mihai a fost silit să părăsească ţara.
-În iunie 1948 s-a căsătorit cu regina Ana a României.
-Revenirea regelui în ţară nu a fost permisă până în 1997. Acum regele Mihai vine în România de sărbători şi in funcţie de angajamentele publice pe care le are.
-De fiecare dată revine la Castelul de la Exilul MS Regelui Mihai si al Reginei Ana a inceput odata cu revenirea de la nunta din Atena.
-In anul 1958, Regele a oprit colaborarea cu "Lear", iar un an mai tarziu a infiintat o companie de electronica si de mecanisme automate, denumita METRAVEL, pe care a vandut-o cinci ani mai tarziu.

-Regele Mihai locuiește actualmente în România, fie la castelul său de la Săvârșin din județul Arad fie la Castelul Peles, fie la palatul Elisabeta din București, pus la dispoziția sa prin decizie parlamentară.
Copiii regelui Mihai [76]:

* Margareta (Margareta de România-Duda) (născută în 1949)
* Elena (Helen Nixon McAteer) (născută în 1950)
* Irina (născută în 1953)
* Sofia (născută în 1957)
* Maria (născută în 1964).
-Mihai nu a încurajat dezvoltarea mișcării monarhiste în România, iar partidele regaliste au avut un impact prea slab asupra țării postcomuniste. El a considerat că o restaurare a monarhiei în România poate avea loc doar ca urmare a dorinței poporului român. „Dacă oamenii vor să mă întorc înapoi, mă voi întoarce înapoi” a declarat în 1990.
-In decembrie 2003, în numele unui tabloid de mică importanță, Mihai a înmânat premiul Omul anului 2003 prim-ministrului de atunci Adrian Năstase, lider al partidului PSD. Unii monarhiști au privit[89] gestul lui Mihai drept o încălcare a tradiției neutralității politice a monarhiei.
-Regele, Regina si principesele s-au întors în Elveția în 1956, după o scurtă sedere de trei luni la Vila Sparta.Regele Mihai semnase un contract cu compania aeriană Lear Jets and Co, la Geneva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu